DANIE DNIA NA MIEJSCU I NA WYNOS

poniedziałek – niedziela
godz. 10.00–18.00

Zupa dnia – 7 zł
Danie główne (do wyboru mięsne lub wegetariańskie) – 16 zł
Opakowanie na wynos jest dodatkowo płatne – 1 zł
Czas podania – 10 min

Oferta dostępna wyłącznie dla gości indywidualnych.

W abonamencie taniej i wygodniej
Karnety wykupione w trakcie pandemii będą realizowane do wyczerpania, bez względu na datę ważności.

Kup karnet DANIE DNIA już dziś!

30 zestawów dnia 20 zł / zestaw, abonament ważny 50 dni roboczych
15 zestawów dnia 21 zł / zestaw, abonament ważny 21 dni roboczych
10 zestawów dnia 22 zł / zestaw, abonament ważny 16 dni roboczych

Zestaw to zupa i danie główne (danie główne do wyboru mięsne lub wegetariańskie). Karnety DANIE DNIA są do nabycia w Europa Restaurant & Cafe w godzinach otwarcia. Oferta nie łączy się z innymi rabatami czy promocjami.

OFERTA DLA FIRM
Przyjmujemy zamówienia na DANIE DNIA NA WYNOS od firm. Warunki dostawy i płatności są rozpatrywane indywidualnie. Więcej informacji: tel. 91 35 95 190 lub rezerwacja.europa@radissonblu.com

Poniedziałek / 22 lutego
Grochowa z majerankiem
Złocisty indyk po parysku, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem
Spaghetti Carbonara z tofu, czosnkiem i natką pietruszki, świeża sałatka

Wtorek / 23 lutego
Pieczarkowa z kluskami
Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza gryczana, sałatka Marko (buraki, ogórek kiszony, cebula)
Gołąbki z warzywami w włoskiej kapuście, lubczykowy sos, frytki z warzyw korzennych

Środa / 24 lutego
Tradycyjna porowa z warzywami
Duszone podudzie z kurczaka w sosie, purée z ziemniaków, surówka z białej kapusty z papryką
Gulasz z boczniaków z placuszkami z cukinii, chrupiąca kalarepa

Czwartek / 25 lutego
Kremowa zupa rybna z pomidorami na ostro
Gulasz segedyński z wieprzowiną i kukurydzą, kluski śląskie, pieczone warzywa
Smażony makaron z pulpecikami z soczewicy z sosem sezamowym, sałatka z kopru włoskiego

Piątek / 26 lutego
Krupnik z zieloną pietruszką
Filet z okonia nilowego zapiekany z serem i jajkiem, frytki domowe, surówka z kiszonej kapusty
Pieczone bataty z serem zagrodowym i pesto z jarmużu, sałatka z rukoli z prażonymi pestkami słonecznika

Sobota / 27 lutego
Zupa szpinakowa z jajkiem i kwaśną śmietaną
Kotlet de volaille, pieczone ziemniaki z ziołami, dwukolorowy Colesław
Pierożki z wędzonym pstrągiem, oliwą ziołową i świeżymi warzywami z dipem koperkowym

Niedziela / 28 lutego
Barszcz czerwony na zakwasie z pierożkami grzybowymi
Bryzol wieprzowy z chutney z czerwonej cebuli, purée francuskie, mizeria z ogórków
Pierogi ruskie z twarogiem i ziemniakami, dip szczypiorkowy, sałatka ze szpinaku baby