Poznawanie innych kultur poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników oraz według odmiennych, niż na co dzień stosowane prawideł, to wspaniała przygoda i podróż jednocześnie, która pozwala budować swój własny niepowtarzalny, oryginalny gust kulinarny. Tym razem zapraszamy Państwa w podróż kulinarną przez kontynenty i kraje odległe, egzotyczne, oferujące szeroką skalę smaków charakterystycznych dla panującego w regionie klimatu. Zajrzymy dalej poza Europę, gdzie każdy region, krąg kulturowy wykształcił swój odrębny jadłospis, związany z trybem życia, historią czy bogactwem naturalnym. Dla tej właśnie przyjemności, w nowym cyklu trwającym 12 miesięcy zapraszamy Państwa na pierwszy rzut „Widelcem po mapie” do Stanów Zjednoczonych Ameryki.
Zupa
Clam Chowder – 27 zł
Zupa rybaków z małży z bekonem, ziemniakami i śmietaną
Danie główne
Ruben Sandwich – 39 zł
Kanapka z wołowiną, serem, kiszoną kapustą i sosem tysiąca wysp
Burger z pastrami – 48 zł
Czarny burger z pastrami i krążkami cebulowymi
Żeberka wołowe – 99 zł
Wolno gotowane żeberka wołowe w sosie demi glace, kukurydza, frytki
Deser
Brownie z sosem z masła orzechowego – 22 zł