Poznawanie innych kultur poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników oraz według odmiennych, niż na co dzień stosowane prawideł, to wspaniała przygoda i podróż jednocześnie, która pozwala budować swój własny niepowtarzalny, oryginalny gust kulinarny. Tym razem zapraszamy Państwa w podróż kulinarną przez kontynenty i kraje odległe, egzotyczne, oferujące szeroką skalę smaków charakterystycznych dla panującego w regionie klimatu. Zajrzymy dalej poza Europę, gdzie każdy region, krąg kulturowy wykształcił swój odrębny jadłospis, związany z trybem życia, historią czy bogactwem naturalnym. Dla tej właśnie przyjemności, w nowym cyklu trwającym 12 miesięcy zapraszamy Państwa na jedenasty rzut „Widelcem po mapie” do Tajlandii.
Zupa
Tom Kha Kai / pikantno-kwaśna zupa z owocami morza i mlekiem kokosowym – 39 zł
Danie główne
Kaeng Khaio Wan / zielone curry z kurczakiem i ryżem – 49 zł
Mu Yang Takrai / żeberka wieprzowe z trawą cytrynową, ryżem i surówką orientalną – 62 zł
Deser
Khao Niao Mamuang / kokosowy ryż z mango – 29 zł