Wstęp do „Widelcem po mapie”

Zapraszamy Państwa do kulinarnej podróży przez kontynenty, to sposobność by poznać inne kultury przez degustowanie. Podróż potrwa 12 miesięcy, a każdego miesiąca odwiedzimy inny zakątek świata. Drugi przystanek na naszej mapie to Norwegia!

Oferta ważna od 1 lutego.

Norwegia

Poznawanie innych kultur poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników oraz według odmiennych, niż na co dzień stosowane prawideł, to wspaniała przygoda i podróż jednocześnie, która pozwala budować swój własny niepowtarzalny, oryginalny gust kulinarny. Tym razem zapraszamy Państwa w podróż kulinarną przez kontynenty i kraje odległe, egzotyczne, oferujące szeroką skalę smaków charakterystycznych dla panującego w regionie klimatu. Zajrzymy dalej poza Europę, gdzie każdy region, krąg kulturowy wykształcił swój odrębny jadłospis, związany z trybem życia, historią czy bogactwem naturalnym. Dla tej właśnie przyjemności, w nowym cyklu trwającym 12 miesięcy zapraszamy Państwa na drugi rzut „Widelcem po mapie” do Norwegii.

Przystawka
Gravlaks łosoś – 39 zł
łosoś marynowany w koprze i burakach z dipem musztardowym z jabłkiem

Śledź marynowany – 34 zł
na razowym chlebie z sosem miodowo-musztardowym i kawiorem

Danie główne
Stek z halibuta – 76 zł
z masłem z czosnkiem niedźwiedzim, sosem dyniowym i purée z groszku

Deser
Śmietankowy deser z musem z owoców leśnych – 22 zł