Poznawanie innych kultur poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników oraz według odmiennych, niż na co dzień stosowane prawideł, to wspaniała przygoda i podróż jednocześnie, która pozwala budować swój własny niepowtarzalny, oryginalny gust kulinarny. Tym razem zapraszamy Państwa w podróż kulinarną przez kontynenty i kraje odległe, egzotyczne, oferujące szeroką skalę smaków charakterystycznych dla panującego w regionie klimatu. Zajrzymy dalej poza Europę, gdzie każdy region, krąg kulturowy wykształcił swój odrębny jadłospis, związany z trybem życia, historią czy bogactwem naturalnym. Dla tej właśnie przyjemności, w nowym cyklu trwającym 12 miesięcy zapraszamy Państwa na dziewiąty rzut „Widelcem po mapie” na Madagaskar.
Danie główne
Romazava / gulasz wołowy z kapustą, jarmużem i ryżem – 52 zł
Akoho sy Voanio / indyk pieczony w liściach bananowca z sosem pomidorowo-kokosowym z ryżem i sosem sakay – 52 zł
Masikita / marynowane szaszłyki z polędwicy wieprzowej z warzywami, batatami i musem orzechowym – 59 zł
Deser
Godro-godro / ciasto bananowo – kokosowe z limonką – 29 zł