Wstęp do „Widelcem po mapie”

Zapraszamy Państwa do kulinarnej podróży przez kontynenty, to sposobność by poznać inne kultury przez degustowanie. Podróż potrwa 12 miesięcy, a każdego miesiąca odwiedzimy inny zakątek świata. Trzeci przystanek na naszej mapie to Indie!

Oferta ważna od 1 marca.

Indie

Poznawanie innych kultur poprzez degustowanie i przyrządzanie potraw z egzotycznych składników oraz według odmiennych, niż na co dzień stosowane prawideł, to wspaniała przygoda i podróż jednocześnie, która pozwala budować swój własny niepowtarzalny, oryginalny gust kulinarny. Tym razem zapraszamy Państwa w podróż kulinarną przez kontynenty i kraje odległe, egzotyczne, oferujące szeroką skalę smaków charakterystycznych dla panującego w regionie klimatu. Zajrzymy dalej poza Europę, gdzie każdy region, krąg kulturowy wykształcił swój odrębny jadłospis, związany z trybem życia, historią czy bogactwem naturalnym. Dla tej właśnie przyjemności, w nowym cyklu trwającym 12 miesięcy zapraszamy Państwa na trzeci rzut „Widelcem po mapie” do Indii.

Przystawka
Pakoras – 24 zł
Warzywa smażone w cieście z besanu z dipem miętowym

Zupa
Dal Tadka – 29 zł
Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i kuminem na ostro

Danie główne
Mango Curry – 41 zł
Curry z mango i tofu z ryżem Basmati

Murgh Makhani – 46 zł
Kurczak w maśle z sosem orzechowym i ryżem