PERŁY Z LOKALNYCH GOSPODARSTW

Przystawka
Tatar z pstrąga łososiowego z kawiorem i grzanką
29 zł

Zupy
Wolno gotowany rosół z kury mlecznej BIO z lubczykiem i makaronem jajecznym własnej produkcji
22 zł

Zupa rybna z pstrąga ze świeżymi pomidorami prosto z lokalnych pól
26 zł

Sałatka
Sałatka z BIO twarogiem zagrodowym z arbuzem, pomidorkami cherry, letnim szczawikiem i pszczelim pyłkiem z pasieki ze wzgórz Świeszewskich
32 zł

Dania główne
Złoty pstrąg pieczony w całości z grillowanymi warzywami i limonką
56 zł

Sznycel z kurczaka mlecznego z młodymi ziemniakami, oliwą koperkową i kompresowaną mizerią z ogórków gruntowych
44 zł


Lokalne gospodarstwa, które dostarczają produkty do naszej kuchni:
• Ryby, kawior – Gospodarstwo Rybackie „Zielenica” – naturalna hodowla pstrąga
• Twarogi, drób mleczny, jaja – gospodarstwo ekologiczne Wojciecha Pilcha
• Miody – miody staropolskie – pasieka Wzgórza Świeszewskie