MENU DNIA NA MIEJSCU I NA WYNOS

Codzienne godziny otwarcia: 10.00–18.00

Zupa dnia – 7 zł
Danie główne (do wyboru mięsne lub wegetariańskie) – 16 zł
Opakowanie na wynos jest dodatkowo płatne – 1 zł
Czas podania – 10 min

W abonamencie taniej i wygodniej!
Karnety wykupione w trakcie pandemii będą realizowane do wyczerpania, bez względu na datę ważności.

Kup karnet MENU DNIA NA MIEJSCU I NA WYNOS już dziś!

30 zestawów dnia 20 zł / zestaw, abonament ważny 50 dni roboczych
15 zestawów dnia 21 zł / zestaw, abonament ważny 21 dni roboczych
10 zestawów dnia 22 zł / zestaw, abonament ważny 16 dni roboczych

Zestaw to zupa i danie główne (danie główne do wyboru mięsne lub wegetariańskie).
Karnety MENU DNIA są do nabycia w Europa Restaurant & Cafe w godzinach otwarcia. Oferta nie łączy się z innymi rabatami czy promocjami.

OFERTA DLA FIRM:

Przyjmujemy zamówienia na MENU DNIA NA WYNOS od firm. Warunki dostawy i płatności dla firm są rozpatrywane indywidualnie.

Więcej informacji pod numerem telefonu: 91 35 95 190 lub e-mailowo: rezerwacja.europa@radissonblu.com

Zapraszamy!

Piątek / 5 czerwca
Wiosenna zupa jarzynowa
Dorsz w cieście piwnym, pieczony ziemniak, letnia sałatka
Cheeseburger warzywny, surówka z białej kapusty

Sobota / 6 czerwca
Krem z marchwi po azjatycku
Pikantny kubełek skrzydełek z kurczaka, frytki warzywne z dipem czosnkowym, sałatka wiosenna z rukolą
Klopsiki z ciecierzycy w sosie koperkowym, puree z ziemniaków, sałatka z burakiem

Niedziela / 7 czerwca
Marokańska zupa z ciecierzycy z kolendrą
Zrazy z karkówki w sosie własnym, kopytka, mizeria z ogórków
Tagliatelle z cukinią, chrupiącą papryką, słodką cebulą i pesto z rukoli

Poniedziałek / 8 czerwca
Kapuśniak z młodej kapusty z zieloną pietruszką
Pulpeciki wieprzowe w sosie śmietanowym, młode ziemniaki, czerwona kapusta
Placki z kaszy jaglanej i warzyw z orzeźwiającym dipem z nowalijek

Wtorek / 9 czerwca
Chłodnik ze świeżego ogórka i szparagów
Roladka z kurczaka nadziewana serem i szpinakiem, frytki stekowe, surówka z kapusty
Makaron domowy z młodym szczawiem, rukolą i zieloną oliwą

Środa / 10 czerwca
Wiosenna botwinka z lubczykiem ogrodowym
Stroganoff wieprzowy z kopytkami, smażona brukselka
Satay z ciecierzycy s sosem z masła orzechowego, sałatka z piklowanych nowalijek

Czwartek / 11 czerwca
Pikantna zupa z wieprzowiny z kapustą pekińską i kolendrą
Żeberka marynowane w teksańskim sosie BBQ, ziemniaki pieczone, letnia sałatka
Wegetariańskie curry z ryżem basmati

Piątek / 12 czerwca
Krupnik z warzywami i świeżą pietruszką
Filet z białej ryby, kasza bulgur, ratatouille warzywne
Bigos z młodej kapusty z ciecierzycą i warzywami, puree z ziemniaków

Sobota / 13 czerwca
Krem z zielonego groszku z pesto z liści rzodkiewki
Grillowana karkówka, ziemniaczane talarki, surówka z ogórka świeżego z koprem
Buraczane kopytka z serem zagrodowym, rukolą i zieloną oliwą

Niedziela / 14 czerwca
Rosół drobiowy z domowym makaronem
Panierowany filet z kurczaka, młode ziemniaki z koperkiem, letnia sałata ze śmietaną
Naleśniki z serem waniliowym i sosem czekoladowym